Úspěchy talentovaného vědce Oto z prestižní dublinské univerzitě Trinity College

2. 2. 2023
"Posílám pozdravy opět z Irska a rovněž letního semestru, zkoušky prvního semestru jsem měl hotové už před Vánocemi. 
 
Stále jsem čekal na výsledky ze zkoušek, které konečně přišly koncem ledna a byl jsem upřímně mile překvapen. Zde na Trinity je hodnocení takové trochu jiné, ale taková hlavní hranice na jedničku ('First') je více než 70 %. To se na první pohled může zdát poměrně málo, ale můžu potvrdit, že laťka je akorát jen posunutá a není jednoduché to dosáhnout. Sám jsem očekával, že budu mít z nějakého předmětu (hlavně volitelné chemie) třeba okolo 60 %, nakonec to sice byl můj nejslabší předmět, ale s 77 %! (viz přiložená fotka) Opravdu mě to překvapilo a jsem za to strašně rád.
 
Poslední lednový pátek jsem dokonce vstoupil na chvíli na českou půdu - na Velvyslanectví České republiky v Dublin. V prvním kole jsem stihl volit v ČR, na druhé kolo jsem měl však už vyřízený voličský průkaz. Nakonec jsme se domluvili i s 2 českými kamarádkami a šli volit společně. Poprvé jsem se aj při volení vyfotil dříve se mi to vždy zdálo divné, když to lidi dělají, ale když jedenkrát volím prezidenta a také na ambasádě v Irsku, je to taková zvláštní příležitost.
 
Dále přikládám i fotku mě na kole - stále se mi to zdá jako nejlepší doprava po Dublinu a taky pár fotek univerzity. Jeden večer, když jsem šel lozit na umělou stěnu s univerzitním klubem (sport, který jsem si velmi oblíbil - koná se každé úterý a čtvrtek večer a vždy se moc těším), byla hlavní budova osvícena do růžova, upřímně nevím proč. 
 
Také opožděně přeji všechno nejlepší do nového roku a doufám, že se Vám daří.
 
Srdečně zdraví
 
Oto Ulrich"
 
 
 
Milý talentovaný Oto, moc děkujeme a s radostí sledujeme Tvoji cestu a úžasné úspěchy.
 
 
A s radostí doplníme, že ve výsledcích dosáhl Oto 88% z matematiky pro vědce a 80% z fyziky. 
 
 
 
Krásnou sobotu Vám přeje Váš nadační fond CESTA TALENTU