Poděkování úžasné sochařce Paulině Skavové

14. 6. 2019

Sochařka Paulina Skavová, známá doslova po celém světě svou tvůrčí činností, byla v úterý oceněna Kulturní cenou města Trutnov. Moc jí blahopřejeme! A z celého srdce děkujeme za překvapení, které si pro nás připravila. Ocenění je spojeno s finační podporou 10 000 Kč. A právě tuto částku Paulina na místě věnovala nadačnímu fondu Cesta talentu. 

„Zažívám trému větší než na vlastní svatbě. Děkuji za tuto úžasnou cenu, je to velká zodpovědnost, tak doufám, že nezklamu. Finanční dar spojený s cenou věnuji Nadaci Cesta talentu, kterou založila Eva Grund. Peníze jsou určené pro talentované děti, jimž to pomůže splnit jejich sny, aby mohly dělat práci, která je baví,“ prozradila po převzetí ceny sochařka, jejíž  díla lze vidět na mnoha místech Trutnova.

Paulina v minulosti podpořila Cestu talentu také darem do charitativní aukce, jejíž výtěžek putoval na podporu talentovaných dětí z českých rodin.

"Paulina je úžasný člověk, neskutečně nadaná umělkyně s pozitivní energií a touhou pomáhat. Je nám opravdu velikou ctí, že se žena, jejíž dílo se vystavovalo až v New Yorku a dalších světových galeriích, znovu rozhodla podpořit Cestu talentu a pomoci tak talentovaným dětem. O jejím plánu darovat Cestě talentu finanční odměnu spjatou s Kulturní cenou města Trutnov jsme nevěděli. O to větší bylo naše překvapení a dojetí. Dojetí z toho, že mají lidé srdce na pravém místě a mají touhu pomáhat. Paulino, za všechny talentované děti a celou Cestu talentu Vám děkujeme!", uvedla za Cestu talentu Eva Grund.

Celý článek o předání cen si můžete předčíst zde: https://trutnovinky.cz/zpravy/kultura/2019/cerven/kulturni-ceny-jsou-ve-...